Honda Takata Airbag Recall: Inilah Senarai Terbaru Model Terjejas

Jumlah kematian yang membabitkan inflator udara Takata yang rosak kini berada pada 23, dan angka itu terus meningkat jika pemilik kereta tidak proaktif untuk mendapatkan penggantian beg udara.

Pemilik kenderaan yang terjejas telah diseru oleh syarikat kereta masing-masing untuk mendapatkan pengganti beg udara yang rosak, kerana pelanggaran kelajuan rendah boleh mencetuskan beg udara yang rosak.

Bagi pemilik Honda, Honda Malaysia telah mengingatkan pemiliknya untuk menghantar kenderaan mereka untuk penggantian airbag Takata, dan nisbah penyiapan kini berada pada 79% atau 465,000 unit.

Pemilik tidak perlu membayar penggantian airbag Takata dan ketersediaan stok kini pada 100% untuk pengangkat beg udara pemandu dan penumpang hadapan.

Pemilik kenderaan yang terjejas ini juga boleh mendapatkan penggemar beg udara mereka yang diganti di Honda Mobile Hubs di pusat membeli-belah terpilih, pameran bergerak Honda, dan stesen Petronas terpilih. Tiada pelantikan diperlukan untuk lokasi-lokasi ini.

Periksa laman web rasmi Honda Malaysia di sini dengan Nombor Pengenalan Kenderaan anda (VIN) untuk melihat sama ada model Honda anda dipengaruhi oleh penarikan balik ini.

Pemilik model Honda yang terjejas yang tinggal berhampiran Setia Alam digalakkan untuk melawat acara Carlist.my DRIVE hujung minggu ini untuk menggantikan beg udara yang rosak.

Selain dari Honda, model dari Toyota, Nissan, Mazda, Subaru, dan BMW turut terjejas. Pemilik dinasihatkan untuk menyemak dengan laman web rasmi jenama masing-masing untuk mengesahkan sama ada kenderaan mereka terlibat dalam penarikan balik.

Sumber : Carlist.my

Related Posts