Honda HR-V facelift dilancarkan di Thailand – spesifikasi RS baru dengan AEB, LaneWatch, bumbung kaca dan warna merah mutiara

Honda HR-V facelift telah diturunkan di Thailand, di mana ia akan berada di ruang pameran dari 8 Julai. SUV segmen B-segmen yang baru diperbaharui menjadikan pasaran rumahnya debut pada bulan Februari tahun ini. Sudah melihat ujian di sini , ia mestilah pada kad Honda Malaysia.

Tidak ada perubahan yang besar terhadap produk yang popular, dan kereta yang diperbaharui segera dikenali. Perubahan terbesar berada di hadapan, di mana logo Honda kini duduk di bar tebal. Kereta spec terkemuka mendapatkan lampu LED yang baru dalam gaya “berskala” yang sama seperti Civic, manakala “mulut” berbentuk U kini lebih luas. Bumper telah ditegur dan foglamps sekarang jalur LED.

Di tempat lain, ada bar krom langsing yang menghubungkan lampu ekor, yang mempunyai dua tiub LED mendatar dalam kes Thailand. Pasaran jiran kami mendapat tahap trim RS yang baru, dan spec sporty teratas menambah pada roda 17-inci lima bicu yang unik. Rims pada gred E dan EL adalah rim 17-inci yang kami kenal .

Berbanding dengan pertengahan EL dengan trim berwarna badan penuh, RS mendapat hitam gloss hitam di bahagian bawah dan penutup cermin. Warna Passion Red Pearl yang anda lihat di sini adalah baru dan eksklusif untuk RS, dan juga model baru seperti model panoramik sunroof dan City Active System Remake (CTBA), yang merupakan kecemasan kecemasan autonomi yang berfungsi antara 5 dan 30 km / h.

Honda LaneWatch, kamera yang menyala apabila isyarat sisi penumpang dipasang pada EL dan RS, bersama-sama dengan beg udara tirai sisi untuk menjadikannya enam (empat beg udara untuk E). Dua bahagian atas juga mendapat unit kepala skrin sentuh tujuh inci dan fungsi Walk Away Auto Lock yang pertama dilihat di Civic. Tidak ada suite Honda Sensing penuh atau varian hibrid yang tersedia di Jepun , meninggalkan Toyota C-HR sebagai pilihan hibrid tunggal di dalam kelas.

Tiada perubahan pada powertrain, yang menggabungkan unit SOHC i-VTEC 1.8 liter dengan 141 hp / 172 Nm ke kotak gear automatik CVT dengan shifters paddle sebagai standard. Harga Thai bermula dari 949,000 baht (RM116,052) untuk E, meningkat kepada 1.059 juta baht (RM129,504) untuk EL. Spesifikasi RS teratas HR-V pergi untuk 1.119 juta baht (RM136,859).

Sumber : Paultan.org

Related Posts