BMW Malaysia Lantik Peniaga Diiktiraf Baru Di Sabah

 

BMW Group Malaysia telah melantik Regas Premium Sabah sebagai peniaga terbarunya untuk produk BMW, MINI dan BMW Motorrad di Sabah.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif BMW Group Malaysia, Harald Hoelzl berkata, “Malaysia Timur telah lama menjadi pasaran yang menyumbang kepada pertumbuhan kami di sini dan kami teruja untuk memiliki Regas Premium Sabah sebagai peniaga baru kami di Kota Kinabalu untuk terus berkembang kehadiran di Negeri Sabah. ”

Menurut Hoelzl, Sabah kini menyumbang lebih daripada 500 kenderaan ke segmen premium setiap tahun, dan berpotensi untuk menggandakan lima tahun akan datang. Beliau menambah bahawa BMW Group Malaysia mengalami pertumbuhan 18% dalam penghantaran mereka berbanding 2016.

Sementara itu, Matthew Tan, Principal Dealer Regas Premium Sabah berkata, “Ia sentiasa menjadi cita-cita kami untuk meneroka industri automotif premium di Sabah, dan mewakili jenama BMW Group adalah permulaan impian. Dengan cita-cita yang hebat dan cabaran ke hadapan, kami ingin terus berkhidmat kepada pelanggan sedia ada dan baru dengan BMW Group Malaysia untuk terus mengukuhkan pertumbuhan dan kehadiran jenama di negeri ini. ”

Regas Premium Sabah adalah usaha sama antara TM Vision Auto Services dan Regas Premium Auto Sdn Bhd. Pengedar baru akan mengambilalih Autohaus FM sebagai pengedar baru BMW Group Malaysia di Kota Kinabalu dan akan beroperasi dari kemudahan 53,500 kaki persegi yang sedia ada.

Sumber : Carlist.my

Related Posts